Na Meyiwov pohreb prišli tisícky fanúšikov

NETKY.SK • 1 November 2014, 16:54 • 2 min
Na Meyiwov pohreb prišli tisícky fanúšikov

JOHANNESBURG - Kapitána juhoafrickej futbalovej reprezentácie Senza Meyiwu, ktorého minulú nedeľu zastrelili pri lúpežnom prepadnutí, pochovali v sobotu na cintoríne v jeho rodnom meste Chesterville na východnom pobreží štátu.

slovakia

left justify in out

Ešte predtým sa uskutočnila rozlúčka s populárnym brankárom na štadióne v Durbane. Posledné zbohom prišlo Meyiwovi dať asi 30-tisíc ľudí. "Dnes plače celý národ a krvácajú naše srdcia," uviedol starosta Durbanu James Nxumalo. Na obrade nechýbali ani hráči Orlanda Pirates a juhoafrickej reprezentácie či členovia vlády.

 

Klub Orlando Pirates, jediný v profesionálnej kariére 27-ročného brankára, sa začiatkom týždňa rozhodol vyradiť z užívania dres s číslom jeden. Meyiwa pôsobil v klube od svojich trinástich rokov. Na cintoríne v Chesterville sa potom s Meyiwom rozlúčili najbližší rodinní príslušníci. 

 

Meyiwa prišiel o život pri útoku trojice neznámych mužov v dome jeho priateľky vo Voslooruse neďaleko Johannesburgu. Po páchateľoch pátrala polícia, za informácie vedúce k ich dolapeniu vypísali finančnú odmenu vo výške 17-tisíc randov (približne 12-tisíc eur). V piatok zadržala polícia jedného muža podozrivého z vraždy. Zatknutý 25-ročný muž sa má postaviť pred súd 11. novembra.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona