Na mesto kde sídli základňa mierových síl OSN vypálili militanti štyri rakety

NETKY.SK • 14 December 2015, 12:22 • 2 min
Na mesto kde sídli základňa mierových síl OSN vypálili militanti štyri rakety

BAMAKO - Neznámi útočníci vypálili dnes najmenej štyri rakety na mesto Gao na severe Mali, ktoré slúži ako základňa mierových síl OSN známych ako MINUSMA. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na vojenské zdroje.

slovakia

left justify in out

Štyri výbuchy sa ozvali z blízkosti letiska v Gao o 05.30 h miestneho času (06.30 SEČ), uviedla hovorkyňa MINUSMA Radhia Achouriová. Konkrétny cieľ útoku nebol bezprostredne po jeho uskutočnení známy. Obete na životoch ani materiálne škody hlásené neboli. Gao, ktoré je vo všeobecnosti pokladané za jedno z najbezpečnejších miest na severe Mali, slúži aj ako základňa francúzskych bezpečnostných síl, ktoré v rámci protiteroristickej operácie Barkhane pôsobia v piatich krajinách Sahelu (v Čade, Burkine Faso, Mauretánii, Mali a Nigeri).

 

Jednotky MINUSMA boli do Mali vyslané po tom, ako islamskí militanti obsadili púštny sever krajiny. Vojenská operácia pod velením Francúzska vyhnala povstalcov z malých i veľkých miest, avšak zvyšky islamistických bojovníkov naďalej podnikajú útoky. Niektorí z nich sú napojení na medzinárodnú teroristickú sieť al-Káida.

 

O aktivitách islamistov v Mali svedčí aj incident z 20. novembra, keď po útoku militantov na hotel Radisson Blu v malijskej metropole Bamako zahynulo 19 ľudí a dvaja atentátnici.

Militanti útočili aj 28. novembra, keď na základni MINUSMA v meste Kidal na severe Mali zahynuli dvaja vojaci a civilista.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies