Na Mesiaci bol v minulosti život! Odhalil to najnovší vedecký výskum

NETKY.SK • 26 Júl 2018, 15:00 • 2 min
Na Mesiaci bol v minulosti život! Odhalil to najnovší vedecký výskum

Na to, aby sme našli vesmírny objekt, kde v minulosti prekvital život, zrejme ani nemusíme ísť tak ďaleko.

slovakia

left justify in out

Astrobiológ Dirk Schulze-Makuch z univerzity vo Washingtone a profesor planetárnych vied Ian Crawford z Londýnskej univerzity sa rozhodli spojiť svoje vedomosti a poznatky do jednej štúdie. V rámci nej sa venovali pozorovaniu Mesiaca, pričom zašli do dávnej minulosti našej prirodzenej družice. A zistili prevratnú skutočnosť. Na Mesiaci bol život!

 

Pred štyrmi miliónmi rokov bol Mesiac ideálnym miestom na to, aby tu prosperoval život. Takéto podmienky sa tu nachádzali už oveľa skôr, približne pred 3,5 miliardami rokov, kedy bol mesiac plný aktívnych vulkánov produkujúcich plyny tvoriace atmosféru, ale aj vodnú paru. V tomto období mal Mesiac zrejme aj magnetické pole, ktoré dokázalo odrážať nebezpečné solárne búrky.

 

V tých časoch sa v Slnečnej sústave nachádzalo množstvo meteoritov, ktoré narážali do planét a mesiacov, pričom práve jeden z nich mohol na náš Mesiac priniesť život zo vzdialeného vesmíru. „V miestnych vodách sa pravdepodobne nachádzali mikróby, ktoré tu prosperovali až kým Mesiac nevyschol a nestalo sa z neho nehostinné územie,“ vysvetľuje Schulze-Makuch.

 

Obaja odborníci momentálne dúfajú, že ich výskum zaujme NASA, ktorá sa v budúcnosti pokúsi získať dôkazy o ich teórii.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies