Na Mercury Prize je nominovaný i Bowieho posledný album Blackstar

NETKY.SK • 5 August 2016, 17:37 • 2 min
Na Mercury Prize je nominovaný i Bowieho posledný album Blackstar

LONDÝN - Posledný album zosnulého rockového hudobníka Davida Bowieho "Blackstar" sa dostal na zoznam titulov nominovaných na tohtoročnú cenu Mercury Prize. Informovala o tom v noci nadnes stanica BBC.

slovakia

left justify in out

"Blackstar", ktorý bol vydaný iba dva dni po tom, ako Bowie zomrel v januári na rakovinu, obsadil popredné miesta rebríčkov na oboch stranách Atlantiku. Album čelí konkurencii ďalších 11 titulov. Jedným z nich je aj nahrávka "A Moon Shaped Pool" od skupiny Radiohead, ktorá získala už rekordnú piatu nomináciu.


Zoznam 12 nominovaných hudobných diel bude zúžený na polovicu priamo v deň udeľovania ceny, pričom o jednom z týchto finalistov rozhodne hlasovaním verejnosť. V poradí už 25. ročník udeľovania Mercury Prize sa bude konať 15. septembra. Priamy prenos z podujatia prinesú televízne stanice BBC Four a 6 Music.


Ocenenie Mercury Prize, predtým nazývané Mercury Music Prize, je každoročne udeľované za najlepší hudobný album interpreta zo Spojeného kráľovstva a Írska. Cena sa udeľuje od roku 1992.


Zoznam nominácií:


Anohni - Hopelessness
Bat For Lashes - The Bride
David Bowie - Blackstar
Jamie Woon - Making Time
Kano - Made In The Manor
Laura Mvula - The Dreaming Room
Michael Kiwanuka - Love and Hate
Radiohead - A Moon Shaped Pool
Savages - Adore Life
Skepta - Konnichiwa
The 1975 - I Like It When You Sleep...
The Comet Is Coming - Channel The Spirits.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies