Na medzinárodných manévroch v Česku sa zúčastnia aj slovenskí vojaci

NETKY.SK • 21 Marec 2015, 13:58 • 2 min
Na medzinárodných manévroch v Česku sa zúčastnia aj slovenskí vojaci

PRAHA - Pod názvom Tobruq Legacy 2015 sa vo Vojenskom priestore Boletice v okrese Český Krumlov uskutoční od 22. júna do 3. júla medzinárodné cvičenie jednotiek pozemnej protivzdušnej obrany. Informovalo tom dnes české ministerstvo obrany.

slovakia

left justify in out

Do cvičenia, ktorého cieľom je demonštrovať schopnosť plnenia záväzkov vyplývajúcich z 5. článku Washingtonskej zmluvy o kolektívnej obrane členských štátov NATO, sa okrem českých vojakov zapoja aj príslušníci ozbrojených síl Litvy, Maďarska, Spojených štátov amerických a Slovenska.

 

Cvičenie tohto charakteru sa bude konať na území ČR po prvý raz a budú ho riadiť príslušníci českej armády.

 

"Jedným z hlavných cieľov cvičenia je zladiť činnosť jednotiek pozemnej protivzdušnej obrany v rámci mnohonárodnostného úkolového zoskupenia a zvýšiť úroveň súčinnosti medzi koaličnými jednotkami pri vedení spoločnej pozemnej a protivzdušnej operácie," uviedol plukovník Vladimír Barca, veliteľ 25. protilietadlového raketového pluku zo Strakoníc.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona