Na medzinárodnom folklórnom festivale sa prestaví vyše 1500 učinkujúcich

NETKY.SK • 17 Jún 2011, 14:39 • 2 min
Na medzinárodnom folklórnom festivale sa prestaví vyše 1500 učinkujúcich

Na medzinárodnom folklórnom festivale sa prestaví vyše 1500 učinkujúcich

slovakia

left justify in out

img

Takmer štyri desiatky scénických a nescénických programov, v ktorých sa predstaví viac ako 1500 účinkujúcich z celého sveta prinesie 52. ročník Medzinárodného folklórneho festivalu Myjava 2011. Slávnostne ho otvoria dnes večer v amfiteátri Trnovce.
      Podľa hovorcu mesta Myjava Mareka Hrina hlavnému programu predchádza vernisáž výstavy Prútie II - Architektúra v Gazdovskom dvore v Turej Lúke a otvorenie mestečka MY-A-VY. V Myjave sú podľa neho už súbory z Českej republiky, Maďarska, Srbska, Čiernej Hory a Turecka, ktoré dnes vystúpia v pásme Vitajte, priatelia, na Myjave!.      
      "Veľkým lákadlom najmä pre obyvateľov kopaničiarskeho kraja bude večerný program Zrodil sa tanečník, v ktorom sa okrem domácich a regionálnych súborov predstavia aj bývalí členovia FS Kopaničiar a ďalších telies. Od 17. hodiny začína premávať kyvadlová doprava medzi areálom PKO Trnovce, centrom Myjavy a Turou Lúkou v podobe cestných turistických vláčikov nazvaných Kopaničiarsky Expres," uviedol Hrin.
      Ako dodal, festival sa začal v podstate už vo štvrtok (16.6.) prvými vystúpeniami zahraničných súborov v Kultúrnom dome Samka Dudíka a na myjavskom námestí. Oficiálne otvorenie podujatia spojené s odovzdávaním cien festivalu je naplánované na dnešný večer na 20.00 hodinu.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies