Na Medzinárodné letecké dni SIAF bude tento rok lákať stíhačka Mig 21

NETKY.SK • 6 August 2013, 17:00 • 2 min
Na Medzinárodné letecké dni SIAF bude tento rok lákať stíhačka Mig 21

SLIAČ - Stíhačka Mig 21 bude od stredy, 7. augusta vítať návštevníkov obchodného centra ESC v Banskej Bystrici. Organizátori Medzinárodných leteckých dní SIAF sa takto opäť rozhodli pripomenúť ľudom, že termín najväčšej leteckej prehliadky na Slovensku sa blíži.

slovakia

left justify in out

Ako informovala hovorkyňa SIAF Monika Pastuchová, prevoz stíhačky sa uskutoční v stredu nadránom o 3:30 hod. z Leteckej základne Sliač (brána č.2), s očakávaným príchodom pred ESC medzi 4:30 hod. až 5:00 hod. V ESC v tento deň o 17:00 hod. otvoria aj výstavu veľkorozmerných fotografií, približujúcich neopakovateľné momenty minuloročných Medzinárodných leteckých dní. Uskutoční sa tiež koncert Vojenskej hudby Banská Bystrica, v rámci ktorého vystúpi aj operný spevák Martin Babjak.

Organizátor SIAF, Slovenská letecká agentúra (SLA) sa snaží o zachovanie dlhoročnej tradície organizovania Medzinárodných leteckých dní na Slovensku. V roku 2005 a 2006 usporiadala letecké dni so zahraničnou účasťou Slovak Air Fest na Leteckej základni Sliač. V roku 2007 SLA založila pilotný projekt Národných leteckých dní na letisku v Piešťanoch. Nasledujúci rok pokračovala v založenej tradícií leteckých dní a zorganizovala Slovak Air Fest, Letecké dni Očová 2008. V roku 2011 sa organizácia podujatia opäť vrátila na letisko Sliač. Rekordným ročníkom sa stal rok 2012, kedy Leteckú základňu Sliač navštívilo v rámci Medzinárodných leteckých dní SIAF vyše 115.000 nadšencov pre lietanie. Tento rok sa podujatie uskutoční v dňoch 31. augusta a 1. septembra.

Spoluorganizátormi Medzinárodných leteckých dní SIAF 2013 sú Letisko Sliač,a. s., Magnet Press, Slovakia s.r.o., Banskobystrický samosprávny kraj a mestá Sliač, Zvolen a Banská Bystrica.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona