Na MEDICKOM PLESE za zabávalo vyše 700 lekárov, právnikov a mnoho významných osobnosti. Medzi nimi aj ministri Čislák, Glváč a Žiga

NETKY.SK • 11 Február 2015, 14:57 • 2 min
Na MEDICKOM PLESE za zabávalo vyše 700 lekárov, právnikov a mnoho významných osobnosti. Medzi nimi aj ministri Čislák, Glváč a Žiga

BRATISLAVA - Medický ples, ktorý patrí historicky medzi najstarší na Slovensku, oslavoval už 94 rokov. Aj v tomto roku sa niesol v charitatívnom duchu a zisk z neho organizátori venovali pre Detskú fakultnú nemocnicu na Kramároch.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Čo sa týka počtu plesajucích, patrí Medický ples medzi najväčšie na Slovensku a každý rok sa ho zúčastňuje vyše 700 významných osobnosti, lekárov, právnikov a podnikateľov. Nebolo to inak, ani v tomto roku a na parkete sa zabávalo vyše 350 párov. 

 

Medzi inými spolu s manželkami aj minister zdravotníctva Viliam Čislák, mister obrany Martin Glváč a minister životného prostredia Peter Žiga, ale aj šéf tlačového oddelenia úradu vlády Erik Tomáš so svojou manželkou, zubnou lekárkou Henrietou. 

Už pravidelne sa Medického plesu zúčasťňuje aj bývalý šéf najvyššieho súdu Štefan Harabin, I. podpredseda ústavného súdu Milan Ľalík, lekár prof. Pavol Traubner, jeden z dlhoročných organizátorov plesu primár neurológie Juraj Štofko,ale aj známy slovenský krasológ, Jozef Oklamčák.

 

V tomto roku prijal pozvanie aj bývalý prezident slovenskej republiky Rudolf Schuster so svojou dcérou, lekárkou Ingrid. Medzi hosťami bol aj známy podnikateľ Fedor Flašík s manželkou, europoslankyňou Monikou Flašíkovou- Beňovou, či Michal Lazár, automobilový pretekár Miroslav Konôpka a bývalý primátor Bratislavy Milan Ftáčnik.

Hosti zabával orchester Gustava Broma, pod vedením jeho dirigenta Vlada Valoviča, ale aj skupina ELÁN s Jožom Rážom, Pavol Hammel, speváčka Loona z Holandska, talianský spevák Davide Mattiolli, skupina Blackwards (hrajúci Beatles) a veľký úspech zožala aj speváčka MISTA. 

Niektorí hostia plesu, ako je už na ňom pravidelne zvykom, sa rozchádzali v ranných hodinách. 
Medzi nimi aj odborník na ženskú krásu a prezident československých levov Jozef Oklamčák, ktorý nám povedal: "Medický ples považujem za ples plesov na Slovensku. Je to nielen najstarší a najväčší, ale hlavne najzábavnejši ples, aký poznám. Na ňom, medzi lekármi, získam toľko pozitívnej energie, že mi vystačí až do budúceho roka...do ďalšieho plesu medikov" 



Pozrite sa, ako bolo na Medickom plese 2015:






twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies