Na ME v Moskve sa predstaví päť slovenských krasokorčuliarov

NETKY.SK • 17 December 2017, 19:23 • 2 min
Na ME v Moskve sa predstaví päť slovenských krasokorčuliarov

KOŠICE - Po národných majstrovstvách Slovenska v krasokorčuľovaní v Košiciach je známa definitívna nominácia na januárové majstrovstvá Európy v Moskve.

slovakia

left justify in out

Do ruskej metropoly pocestujú Nicole Rajičová, Silvia Hugec, Michael Neuman, Lucie Myslivečková a Lukáš Csölley. "Tí, od ktorých sme mali očakávania pred podujatím v Košiciach, splnili tieto očakávania. Každý z našich pretekárov dostal na sezónu jednu výnimku, v rámci ktorej môže spraviť chybu, avšak nie na ME, MS alebo ZOH. Taká bola naša dohoda - keď už spraviť chybu, tak tu," uviedol predseda Výkonného výboru Slovenského zväzu krasokorčuľovania Jozef Beständig.

 

Prvý muž slovenského krasokorčuľovania by uvítal väčšiu konkurenciu vo všetkých kategóriách. Trojice mužov i žien sú síce nízkym číslom na vytvorenie kvalitnej konkurencie, no ešte horšia je situácia v tanečných pároch. Myslivečková a Csölley sú prakticky jediní.

 

"Kto by nechcel mať 12 alebo aj 20 súťažných párov alebo sólistov? Sme však malá krajina a hoci máme relatívne širokú základňu, širšiu než pred 15-timi rokmi, tak máme svoje problémy. Nevieme sa dostať z kategórií žiakov do juniorských, v ktorých by sme mohli uvažovať nad prípravou na najvyššiu úroveň. Je naším cieľom mať väčšie zastúpenie, iba to nás totiž posunie ďalej," dodal Beständig.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies