Na ME v krasokorčuľovaní v Moskve uvidíme všetkých obhajcov a aj kvinteto Slovákov

NETKY.SK • 16 Január 2018, 15:56 • 2 min
Na ME v krasokorčuľovaní v Moskve uvidíme všetkých obhajcov a aj kvinteto Slovákov

Moskva - Medzi 167 súťažiacimi na krasokorčuliarskych ME v Moskve (17. - 21. januára) bude aj päť slovenských reprezentantov. V súťaži sólistiek bude výborné šieste miesto z predchádzajúceho šampionátu v Ostrave obhajovať Nicole Rajičová, ktorá ním zabezpečila miestenku aj krajanke Silvii Hugecovej. V súťaži tanečných párov sa predstavia Lucie Myslivečková s Lukášom Csölleyom, medzi mužmi bude štartovať Michael Neuman.

slovakia

left justify in out

V Moskve sa ME konali len raz v roku 1965, v tomto tisícročí však už dvakrát hostila MS (2005 a 2011). Na 111. ME sa predstavia krasokorčuliari z 35 členských krajín Medzinárodnej korčuliarskej únie (ISU) - 37 sólistov, 40 sólistiek, 14 športových dvojíc a až 31 tanečných párov. Z krátkych programom do voľných jázd postúpia 24 najlepší sólisti, všetky "športovky" a 20 tanečných párov.

 

Rajičová na šampionáte absolvuje vo štvrtok krátky program a v sobotu voľné jazdy. "Pripravovali sme sa len na ME, lebo som sa chcela sústrediť iba na jednu súťaž naraz. Dúfam, že zajazdím dobre, lebo som tvrdo trénovala. Tréneri ma naozaj dosť tlačili. Teším sa. Chcem zajazdiť to, čo dokážem," povedala 22-ročná krasokorčuliarka, ktorá má v pláne po kvalitnej príprave zaradiť kombináciu dvoch trojitých skokov, resp. zvýšiť náročnosť krokovej sekvencie v snahe zlepšiť celkové skóre. Iba 17-ročná Hugecová, ktorá vlani v decembri získala titul národnej šampiónky (pri neúčasti Rajičovej, pozn.) bude najmä naberať skúsenosti. Neuman pred rokom nepostúpil z krátkeho programu (34. miesto), Myslivečková s Csölleyom by radi zlepšili minuloročné 16. miesto.

 

img

 

ME budú aj generálkou na februárové ZOH v Pjongčangu v Kórejskej republike. V Moskve budú štartovať všetci obhajcovia - domáca dvojnásobná európska šampiónka Jevgenija Medvedevová, 5-násobný majster Európy Javier Fernandez zo Španielska, trojnásobní šampióni v tancoch Gabriella Papadakisová a Guillaume Cizeron z Francúzska, ako aj ruská športová dvojica Jevgenia Tarasovová a Vladimir Morozov. Rusi budú favoriti aj na domácom ľade, celkovo už z ME majú na konte 319 cenných kovov, z toho 112 zlatých.

 

Víťazi v kategórii sólistov si na konto pripíšu finančnú prémiu 20.000 USD, v párových disciplínach 30.000 USD.

 

program ME 2018 v Moskve:

streda 17. januára: krátky program mužov (9.45 h SEČ), krátky program športových dvojíc (17.00)

štvrtok 18. januára: krátky program žien (10.25), voľné jazdy športových dvojíc (17.05)

piatok 19. januára: krátke tance (10.10), voľné jazdy mužov (15.45)

sobota 20. januára: voľné tance (11.40), voľné jazdy žien (16.30)

nedeľa 21. januára: exhibícia

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies