Na ME v kickboxe Petríková a Veronika Cmárová bronzové, Chochlíková je vo finále turnaja

NETKY.SK • 28 Október 2016, 14:33 • 2 min
Na ME v kickboxe Petríková a Veronika Cmárová bronzové, Chochlíková je vo finále turnaja

MARIBOR - Slovenskí reprezentanti v kickboxe sa z majstrovstiev Európy organizácie WAKO (25. - 29. 10.) v Maribore vrátia domov so štyrmi medailami, všetky vybojovali ženy v disciplíne K1-Rules.

slovakia

left justify in out

Monika Chochlíková v kategórii do 52 kg postúpila do finále a získa minimálne striebro, Veronika Petríková do 56 kg a Veronika Cmárová do 65 kg obsadili konečné tretie priečky, Lucia Cmárová si kvalifikovaním sa do semifinále zabezpečila minimálne bronzový kov. Spomenuté slovenské ženské kvarteto má navyše už istotu účasti na budúcoročné Svetové hry v poľskom meste Vroclav, kam sa kvalifikujú v K1-Rules všetci medailisti z Mariboru. "Na programe Svetových hier budú štyri ženské hmotnosté kategórie v disciplíne K1 a v každej je zastúpená slovenská reprezentantka, čo je výnimočné. Sme jedinou krajinou z Európy a pravdepodobne i na svete, ktorá to zatiaľ dokázala. Slovensko patrí do svetovej špičky ženského amatérskeho K1," uviedol pre agentúru SITA prezident Slovenského zväzu kickboxu, tréner a aj vedúci výpravy SR na šampionáte v Maribore Peter Onuščák.


Chochlíková po stredajšom štvrťfinálovom víťazstve nad Hannou Raatesalmiovou z Fínska si poradila v "päťdesiatdvojke" vo štvrtkovom semifinále aj s Ruskou Annou Poskrebyševovou, v sobotňajšom finále nastúpi proti Rakúšanke Myre Winkelmannovej. "Poskrebyševová bola favoritkou na zlato do 52 kg. Monika však dokázala, že je schopná prispôsobiť taktiku a štýl boja WAKO pravidlám K1. Vyniká mimoriadnou bojovnosťou a nasadením, nimi prekonáva aj taktické chybičky. Je síce nováčikom v reprezentácii na vrcholnom podujatí, ale postupom do finále sa jej podaril husársky kúsok," poznamenal Onuščák na margo vystúpenia Chochlíkovej.


Petríková po zdolaní Emily Wahbyovej z Talianska prehrala vo štvrtkovom semifinále do 56 kg s Češkou Sandrou Maškovou. "S ňou sa už stretla trikrát, z toho dva razy zvíťazila. Mašková nastúpila do štvrtkového zápasu silovo a dopredu ako tank, spoliehajúc sa na svoje háky. Veronika sa snažila odpovedať, ale nie dostatočne dôrazne, s absenciou finálnej techniky, a tak skóre narastalo na strane súperky. Konečný verdikt 3:0 v prospech Češky bol zaslúžený. Petríková zostala na bronzovej priečke, čo však v tejto konkurencii možno považovať za vynikajúci úspech."


Tesne pred bránami finále skončila aj Veronika Cmárová, po víťazstve nad Ruskou Anargul Abiševovou ju zastavila v semifinále kategórie do 65 kg Róža Gumiennna z Poľska. "Veronika nezachytila nástup súperky, umožnila jej urobiť si pohodlný bodový náskok. Gumienna nastúpila vehementne, energicky, spoliehajúc sa najmä na kopy a napokon vyhrala jasne 3:0 na body. Veronika Cmárová však tretím miestom dosiahla výborný výsledok vyšperkovaný najmä kvalifikáciou na Svetové hry 2017," poznamenal Peter Onuščák.


Darilo sa jej sestre Lucii Cmárovej, ktorá v K1-Rules vo štvrťfinále do 60 kg zvíťazila nad Rakúšankou Ninou Scheucherovou 3:0. Slovenka už má medailovú istotu bronzu, v boji o postup do finále na ňu čaká Ruska Tatiana Ponomarievová. Medzi mužmi Miroslav Smolár v kategórii do 71 kg najskôr zdolal v osemfinále Jetmira Emruliho z Macedónska pred časovým limitom RSC, ale vo štvrtkovom štvrťfinále už nestačil na Aliho Cakira z Turecka a rozlúčil sa s účinkovaním na šampionáte.


V Maribore ide o prvú časť ME 2016, a to v disciplínach lightkontakt, low-kick a K1-Rules. Druhá časť tohtoročných majstrovstiev Európy v kickboxe sa uskutoční v Aténach (20.- 27. novembra), na programe v gréckej metropole sú tiež tri disciplíny: pointfighting (semikontakt), light-kick a fullkontakt.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies