Na ME sa kajakárky Kaliská a Dukátová prepádlovali do finále

NETKY.SK • 1 Jún 2014, 10:24 • 2 min
Na ME sa kajakárky Kaliská a Dukátová prepádlovali do finále

VIEDEŇ - Európsky šampionát slalomárov na divokej vode vyvrcholil v nedeľu vo viedenskom kanáli zostávajúcimi dvoma individuálnymi a dvoma pretekmi tímov.

slovakia

left justify in out

V ženskom kajaku a debloch mali Slováci štvornásobné zastúpenie a aj veľkú šancu pridať k sobotňajším trom vzácnym kovom ďalšie.
      

Wasserarena privítala ráno slalomárov chladným počasím, no postupne sa vyjasnievalo a slalomári si užívali aj keď veterné, no slnečné počasie. V semifinále si čakaním na ortieľ dosť vytrpela dvojnásobná olympijská víťazka Elena Kaliská. V závere spomalila, nevyhla sa niektorým chybám, no súperky a aj niektoré favoritky dopadli horšie. Napokon z toho bolo piate postupové miesto do finále, dokonca lepšie, aké sprevádzalo siedmu v poradí, v semifinále dosť opatrnú Janu Dukátovú. Sklamanie zažili domáci Rakúšania, keď im zlyhala kandidátka na titul dvojnásobná majsterka sveta Kuhnleová. Za finálovou bránou zostala aj dvakrát zlatá na OH Češka Hilgertová.
      

Výsledky semifinále
      K1 ženy: 1. Fiona Pennieová (V. Brit.) 95,85 (2), 2. Melanie Pfeiferová (Nem.) 96,83 (0), 3. Bethan Lathamová (V. Brit.) 97,23 (0), ...5. Elena Kaliská 98,11 (2), 7. Jana Dukátová (obe SR) 98,77 (0)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies