Na ME 2016 v krose sa zúčastní rekordných 17 Slovákov

NETKY.SK • 28 November 2016, 16:21 • 2 min
Na ME 2016 v krose sa zúčastní rekordných 17 Slovákov

BRATISLAVA - Na 23. majstrovstvách Európy v cezpoľnom behu v talianskom meste Chia sa 11. decembra predstaví rekordná 17-členná slovenská výprava, keďže o rok sa tento šampionát uskutoční v x-bionic® equestor sphere v Šamoríne.

slovakia

left justify in out

Výkonný výbor SAZ schválil návrh sekcie behov odobrený trénersko-metodickou komisiou, takže na ME budú štartovať 3 muži, 1 pretekár do 23 rokov, 4 juniori, 1 žena, 4 pretekárky do 23 rokov a 4 juniorky. Slovensko postaví tímy v troch kategóriách - v súťaži žien do 23 rokov, junioriek a juniorov.


"Cieľ je vzhľadom na výsledky z minulosti na prvý pohľad skromnejší, ale ak sa nám ho podarí dosiahnuť, tak v našom ponímaní by to bol historický úspech," povedal na margo ambícií slovenskej výpravy šéftréner SAZ Martin Pupiš. "Chceli by sme, aby sa aspoň jedno družstvo umiestnilo do ôsmej priečky a v individuálnych súťažiach v silnej konkurencii jedenkrát do 30. a jedenkrát do 40. miesta."

Nominácia na 23. ME v cezpoľnom behu v Chii (11.12. 2016):

Muži: Peter Ďurec (UMB Banská Bystrica), Jozef Urban (TJ Obal servis Košice), Boris Csiba (BMSC Bratislava).

Muži do 23 rokov: Radovan Tomeček (TJ Obal servis Košice).

Juniori: Matúš Verbovský (AC Nové Zámky), Marek Jankovič (Slávia STU Bratislava), Lukáš Muha (MŠK Žiar n/Hr.), Ján Kostúr (VŠC Dukla B. Bystrica).

Ženy: Petra Fašungová (VŠC Dukla B. Bystrica).

Ženy do 23 rokov: Lucia Janečková (BMSC Bratislava), Soňa Vnenčáková (AO Svit), Zuzana Durcová (TJ Spartak Myjava), Eszter Hortobágyiová (ŠK Atléti BS Banská Štiavnica).

Juniorky: Eva Slančíková (VŠC Dukla B. Bystrica), Nikola Štefundová, Alexandra Zavadská (obe MKŠS Kys. N. Mesto), Lucia Beláková (AFK Nové Mesto n/V.).

Realizačný tím - vedúci výpravy: Martin Pupiš, tréneri: Pavel Kováč, Pavol Madár (aj ako fyzioterapeut), Jiří Šmiták, Ján Bötcher, Róbert Petro, Dušan Valent., lekár: MUDr. Peter Urban.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies