Na Mariánskej ulici v Prievidzi horelo nadránom auto, išlo o úmyselný požiar

NETKY.SK • 10 December 2015, 18:59 • 2 min
Na Mariánskej ulici v Prievidzi horelo nadránom auto, išlo o úmyselný požiar

PRIEVIDZA - Na Mariánskej ulici v Prievidzi horelo dnes v skorých ranných hodinách osobné auto. Pri požiari, ktorý sa rozšíril aj na ďalšie, dve blízko stojace vozidlá, zasahovali piati prievidzskí hasiči. Udalosť im nahlásili krátko po 4.00 h. Informoval o tom dnes hovorca hasičov v Trenčianskom kraji Marián Petrík.

slovakia

left justify in out

"Prievidzskí hasiči zasahujúci v dýchacích prístrojoch nasadili za účelom lokalizácie a následnej likvidácie požiaru jeden vysokotlaký prúd. Po ukončení hasebných prác a kontrole požiariska bolo následne miesto udalosti odovzdané príslušníkom polície," priblížil zásah Petrík.

 

Ako informovala trenčianska krajská policajná hovorkyňa Elena Antalová, polícia v tejto súvislosti už začala trestné stíhanie vo veci prečinu poškodzovania cudzej veci. Požiar mal spôsobiť doposiaľ neznámy páchateľ, ktorý auto značky Škoda Fabia polial neznámou horľavou látkou. "Plamene poškodili aj ďalšie dve autá, škoda na vozidlách nebola zatiaľ vyčíslená," doplnila.

 

Od polovice októbra ide už o piaty prípad úmyselného založenia požiaru vozidiel v Prievidzi. Autá horeli na uliciach V. Benedikta, A. Žarnova, Lúčnej i Jesenského ulici. Polícia všetky doterajšie prípady vyšetruje a začala trestné stíhanie vo veci prečinu poškodzovania cudzej veci. "Vykonáva úkony procesného i iného charakteru aj v súvislosti s predchádzajúcimi požiarmi. Vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie nie je možné k prípadu, respektíve prípadom poskytnúť viac informácií," ozrejmila Antalová. Podľa jej ďalších slov policajti v súvislosti s obavou verejnosti, že by sa mohli požiare opakovať, už dávnejšie prijali opatrenia, ktoré ešte zintenzívnili.

 

Polícia v tejto súvislosti žiada verejnosť o pomoc pri zistení páchateľa uvedených požiarov. "V prípade, ak si všimnú podozrivé osoby pri vozidlách v neskorých nočných či v skorých ranných hodinách, aby kontaktovali okamžite políciu na telefónnom čísle 158," vyzvala Antalová.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies