Na Maracane zvýši bezpečnosť 600 vojenských policajtov

NETKY.SK • 21 Jún 2014, 11:24 • 2 min
Na Maracane zvýši bezpečnosť 600 vojenských policajtov

RIO DE JANEIRO - Výtržnosti necelej stovky čilských fanúšikov, ktorí v stredu pred zápasom ich reprezentácie proti Španielsku prebehli cez obrovské mediálne centrum pod tribúnami a snažili sa dostať na štadión Maracana v Riu de Janeiro, prinútili usporiadateľov brazílskeho futbalového šampionátu, vládu krajiny aj FIFA zvýšiť bezpečnostné opatrenia pred nedeľných stretnutím H-skupiny Belgicko - Rusko.

slovakia

left justify in out

Do akcie sa k plánovaným 2500 príslušníkom vojenskej polície zapojí ďalších šesť stovák ich kolegov. Na poriadok bude okrem nich dohliadať aj vyše tisíc pracovníkov súkromných bezpečnostných služieb.

 

V stredu išlo už o druhú problémovú situáciu, ktorá sa odohrala na najväčšom štadióne šampionátu - ten bude hostiť aj finále 13. júla. Prvá sa udiala pred nedeľňajším zápasom základnej D-skupiny medzi Argentínou a Bosnou a Hercegovinou (2:1), keď približne desať fanúšikov juhoamerického mužstva preskočilo plot a chcelo sa bez vstupeniek dostať do hľadiska. 
 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies