Na Maracane už týždeň tma a havarijný stav

NETKY.SK • 3 Február 2017, 08:57 • 2 min
Na Maracane už týždeň tma a havarijný stav

RIO DE JANEIRO - Niekdajší brazílsky futbalový chrám Maracana je už týždeň bez elektrickej energie a táto situácia potrvá dovtedy, kým niekto nezaplatí účty.

slovakia

left justify in out

Uvádza sa to vo vyhlásení elektrárenskej spoločnosti Light, ktorá špecifikovala výšku pohľadávok na Maracane na 3 milióny realov, čiže 881 000 eur. Približne polovicu tejto sumy malo zaplatiť konzorcium vedené stavebnou firmou Odebrecht, zvyšok faktúr dosiaľ neuhradili organizátori olympijských hier.

 

Dejisko finále futbalových majstrovstiev sveta 2014 a ceremoniálov OH 2016 upadlo v uplynulých týždňoch do havarijného stavu. Dokresľujú ho stovky vytrhaných sedadiel, ukradnuté televízory, zničený ovál z umelej trávy či hnedá farba pôvodného trávnika, ktorému chýba zavlažovanie. Spoločnosť Odebrecht, ktorá je prevádzkovateľom štadióna, vyzvala štát Rio de Janeiro, aby športovisko spravoval sám. Rio však má veľké starosti s vlastnou finančnou situáciou. Niektorým učiteľom, zdravotným sestrám a iným zamestnancom nevyplatil mzdy už niekoľko mesiacov. V Riu meškajú aj platby dôchodkov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies