Na Malte pochovali 24 obetí víkendového stroskotania člna s utečencami

NETKY.SK • 23 Apríl 2015, 13:55 • 2 min
Na Malte pochovali 24 obetí víkendového stroskotania člna s utečencami

VALETTA - Na Malte sa dnes uskutočnil pohreb 24 utečencov, ktorí zahynuli koncom minulého týždňa pri stroskotaní člna v Stredozemnom mori. Nešťastie, najhoršie svojho druhu v moderných dejinách, si vyžiadalo viac než 800 obetí.

slovakia

left justify in out

Obrad pod rozľahlým stanom vztýčeným na pozemku Nemocnice Matky Božej na maltskom ostrove Gozo viedol katolícky biskup Mario Grech a hlava tamojšej moslimskej komunity imám Muhammad Saadí.
     

Popri maltskom premiérovi Josephovi Muscatovi, komisárovi EÚ pre migráciu Dimitrisovi Avramopulosovi, talianskom ministrovi vnútra Angelinovi Alfanovi a gréckej ministerke sociálnej súdržnosti Theano Fotiovej bolo prítomných niekoľko desiatok smútiacich migrantov.
     

Išlo o najväčší hromadný pohreb, aký sa kedy konal na Malte, , približuje agentúra DPA. Obete budú pochované v spoločnom hrobe na najväčšom maltskom verejnom cintoríne v meste Paola. O identite 24 obetí sa nič nevie. Ide výlučne o mužov s priemerným vekom 23 rokov.
     

Ich čln sa prevrhol v noci na nedeľu približne 130 kilometrov severne od Líbye. Záchranárom sa podarilo nájsť iba 24 tiel a 28 preživších, ktorí potvrdili, že stovky ďalších utečencov zrejme zahynuli v útrobách potopeného plavidla.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies