Na Malorke a Ibize zakázali turné po baroch či šťastné hodinky

NETKY.SK • 19 Január 2020, 12:17 • 2 min
Na Malorke a Ibize zakázali turné po baroch či šťastné hodinky

BRATISLAVA - Španielske Baleárske ostrovy v piatok prijali zákon, ktorý zakazuje záťahy po baroch či takzvané šťastné hodinky.

slovakia

left justify in out

Obmedzenia platia pre turistami obľúbené miesta Playa de Palma a Magaluf na ostrove Malorka a Sant Antoni na Ibize, informuje spravodajský portál BBC. Zákon, ktorého cieľom je obmedziť dovolenky sprevádzané nadmerným pitím alkoholu, je podľa regionálnej vlády prvým svojho druhu v Európe.

 

img


Nový zákon obsahuje sériu opatrení zameraných na takzvaný "alkoholový turizmus", keď sú návštevníci povzbudzovaní k nadmernému pitiu. Medzi ne patrí napríklad zákaz reklám na organizované turné po baroch a párty lode či šťastné hodinky v spomínaných oblastiach. Organizátori alkoholových záťahov tiež v týchto miestach nebudú môcť vyzdvihovať turistov. Zakázané sú tiež automaty na alkohol a reklamy na alkoholické nápoje. Obchody predávajúce alkohol zase budú musieť byť od 21:30 od 8:00 zatvorené. Podniky, ktoré porušia zákon, budú čeliť pokutám do 600-tisíc eur alebo zavretiu na tri roky.

 

 

img


Nový zákon tiež zakazuje skákanie ľudí z hotelových balkónov. Takáto aktivita, pri ktorej ľudia často skáču do bazéna, je často spájaná s úmrtiami a zraneniami turistov. Osoby, ktoré úrady pri tejto činnosti prichytia, budú musieť opustiť svoj hotel a budú tiež čeliť pokutám.

Regionálna vláda chce novými opatreniami "bojovať proti excesom" a "vynútiť skutočnú zmenu v modeli cestovného ruchu" daných destinácií. Niektorí obchodníci sa však sťažujú, že by zákon mohol poškodiť miestnej ekonomike.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies