Na Maledivách otvorili prvú podvodnú vilu na svete

NETKY.SK • 2 November 2018, 16:12 • 2 min
Na Maledivách otvorili prvú podvodnú vilu na svete

MALEDIVY - Priamo v srdci Indického oceánu sa ocitnú tí, ktorí sa ubytujú v údajne prvej podvodnej vile na svete. Rezidencia je súčasťou maldivského rezortu The Conrad Maldives Rangali Island a vzhľadom k svojmu umiestneniu nevyjde pobyt lacno, jedna noc stojí 50 000 dolárov. Pod hladinou mora sa nachádza spálňa, obývacia izba aj kúpeľňa, informoval Daily Mail.

slovakia

left justify in out

Značná časť vily sa ale nachádza aj nad hladinou, kde hostia taktiež nájdu kúpeľňu, spálňu alebo aj terasu. Tak či tak, o romantickom výjave ako z rozprávky rozhodne nebude núdza. V podvodnej časti budú hosťom robiť spoločnosť pestrofarebné rybky, ale aj magicky temná modrá Indického oceánu.

 

Vybudovanie vily nazvanej Murakami vyšlo na 15 miliónov dolárov. Za jej dizajnom stojí architektonické štúdio Crown Company a vybudovala ju novozélandská spoločnosť MJ Murphy Ltd, ktorá sa špecializuje na akvária a s nimi súvisiace technológie. Prípadní záujemcovia sa preto nemusia báť, že by sklo v podvodnej časti vily nevydržalo tlak a prasklo.

 

 

Horná časť vily, ktorá je s podvodným poschodím prepojená točitým schodiskom, ponúka aj "nekonečný" bazén, teda bazén opticky splývajúci s morom. V luxusnom apartmáne sa ubytuje až deväť ľudí. "Prvá podvodná rezidenciana svete vyzýva hostí, aby Maledivy preskúmali z úplne novej perspektívy pod hladinou mora," dodal vrchný dizajnér Ahmeed Saleem.

 

 

Maldivy sú okrem iného domovom podvodnej reštaurácie Ithaa. Tá je tiež súčasťou rezortu The Condrad Maldives Rangali Island.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona