Na Magio pláži od utorka letné kino Bažant Kinematograf

NETKY.SK • 12 Júl 2015, 10:33 • 2 min
Na Magio pláži od utorka letné kino Bažant Kinematograf

BRATISLAVA - Letné večery na bratislavskej Magio pláži budú aj tento rok patriť Bažant Kinematografu.

slovakia

left justify in out

Letné kino na bratislavskej pláži ponúkne od 14. júla do 20. augusta 28 filmových večerov.

 

Návštevníci sa môžu tešiť na kultové a divácky úspešné filmy, hudobné tituly, filmové návraty či úplné novinky. Agentúru SITA o tom informovala koordinátorka projektu Ľubica Orechovská.


Letné kinovečery na pláži na Tyršovom nábreží odštartuje v utorok 14. júla slovenská premiéra dokumentárneho filmu Amy, venovaného speváčke Amy Winehouse. Film natočil režisér Asif Kapadia a obsahuje aj doteraz nezverejnené materiály z rodinných archívov zosnulej speváčky. "Film mal premiéru v máji na tohtoročnom Medzinárodnom filmovom festivale Cannes a do slovenských kín ho prináša Asociácia slovenských filmových klubov od 6. augusta," priblížila Orechovská. Letné kino ponúkne aj československú filmovú klasiku. Milovníci kultových filmov sa môžu tešiť na komédiu Trhák režiséra Zdeňka Podskalského, klasiku Limonadový Joe aneb Koňská opera, nezabudnuteľný film Vrchní, prchni! režiséra Ladislava Smoljaka či oscarový Obchod na korze s Idou Kamińskou a Jozef Krónerom v hlavných úlohách. Diváci si tiež budú môcť pozrieť britsko-poľský film Ida, ktorý získal Oscara za najlepší cudzojazyčný film. Ani tento rok nebudú chýbať filmy Woodyho Allena, tento rok to bude Iracionálny muž. Chýbať nebudú ani hudobné tituly ako Ťažký deň, Led Zeppelin - Celebration Day, Nick Cave: 20 000 dní na Zemi či muzikál Mamma Mia!. Letnú filmovú sezónu na bratislavskej pláži ukončí 20. augusta slovenská predpremiéra filmu Kobry a užovky režiséra Jana Prušinovského, ktorý súťaží na filmovom festivale v Karlových Varoch. Film priamo na pláži uvedie režisér i súrodenecká herecká dvojica Matej a Kryštof Hádekovci. Projekcie sa začínajú vždy krátko po zotmení, teda približne o 21:00 a sú bezplatné. Nepremieta sa len v prípade mimoriadne zlého počasia, najmä za silného vetra. Bližšie informácie a program letného kina je na www.kinematograf.sk a www.magioplaz.sk.


Projekcie v letnom kine Bažant Kinematograf na Magio pláži zabezpečuje špeciálne auto prerobené na profesionálnu kino a videoprojekciu. Technicky a výtvarne ho do podoby kinozariadenia premenili výtvarník Fero Lipták a javiskový technológ Peter Kostroň. Digitalizáciu kinematografu podporil v roku 2013 Audiovizuálny fond.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies