Na Madagaskare sa v rokoch 2010-2015 nelegálne vyťažilo najmenej 350-tisíc stromov

NETKY.SK • 14 Február 2017, 16:32 • 2 min
Na Madagaskare sa v rokoch 2010-2015 nelegálne vyťažilo najmenej 350-tisíc stromov

JOHANNESBURG - Najmenej 350.000 stromov bolo v rokoch 2010-2015 nelegálne zoťatých v chránených oblastiach na Madagaskare. Vyplýva to zo štúdie, ktorú dnes zverejnila monitorovacia organizácia TRAFFIC.

slovakia

left justify in out

Zverejnené údaje poukazujú na to, ako málo má madagaskarská vláda pod kontrolou ťažbu palisandrového a ebenového dreva. Podľa správy bolo minimálne 150.000 ton dreva nezákonne vyvezených do Číny, Malajzie, na Maurícius a inde.

 

K súčasnému stavu anarchie, z ktorej sa životné prostredie na Madagaskare bude spamätávať dlhé roky, prispelo podľa organizácie TRAFFIC viacero rôznych faktorov, ako napríklad politická nestabilita, slabá kontrola či korupcia. Madagaskarské úrady podľa organizácie zároveň zlyhali v tom, že neboli schopné potrestať ilegálnych obchodníkov s vzácnym tvrdým drevom.

 

Tamojšia vláda si je vedomá problému s korupciou a podpísala tiež viacero medzinárodných dohôd zameraných na ochranu svojich prírodných zdrojov. V roku 2010 zároveň zakázala ťažbu a vývoz palisandrového a ebenového dreva.

 

Organizácia TRAFFIC dlhodobo monitoruje nelegálny obchod s voľne žijúcimi živočíchmi a rastlinami.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies