Na macedónskych hraniciach zostali uviaznuté tisícky migrantov

NETKY.SK • 22 August 2015, 11:10 • 2 min
Na macedónskych hraniciach zostali uviaznuté tisícky migrantov

GEVGELIJA - Tisícky dažďom premočených migrantov zostali dnes uviaznuté v "krajine nikoho" medzi Gréckom a Macedónskom, zatiaľ čo macedónska polícia pokračuje v blokáde štátnych hraníc a zabraňuje utečencom v ich pohybe ďalej na sever smerom k Európskej únii, opisuje situáciu na grécko-macedónskom pomedzí agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Cez noc umožnila polícia prekročiť hranice len malým skupinkám rodín s deťmi, ktoré sa potom peši vydali na železničnú stanicu v macedónskom meste Gevgelija. Tam väčšina utečencov nastúpi na vlaky, ktorými sa odvezie na hranice so Srbskom a odtiaľ sa vyberie smerom k členskej krajine Maďarsku.

 

Osoby, ktorým nebolo umožnené prekročiť hranice - vrátane mnohých žien a detí - strávili dnešnú daždivú a chladnú noc pod holým nebom, opisuje AP. Macedónski policajti v piatok použili omračujúce granáty a proti migrantom, ktorí sa pokúšali prejsť cez hranice, zasiahli silovými prostriedkami. Deň predtým macedónska vláda s cieľom zastaviť príliv utečencov vyhlásila v pohraničí mimoriadny stav.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona