Na lyžiarskych tratiach zasahovali počas víkendu pri 88 úrazoch

NETKY.SK • 22 Január 2017, 18:58 • 2 min
Na lyžiarskych tratiach zasahovali počas víkendu pri 88 úrazoch

POPRAD - Pekné víkendové inverzné počasie prilákalo počas víkendu do hôr veľké množstvo návštevníkov, na druhej strane však zvýšilo štatistiku Horskej záchrannej služby (HZS), a to o 88 úrazov.

slovakia

left justify in out

Počas soboty ošetrili záchranári HZS spolu 47 úrazov na zjazdových tratiach, z toho najviac úrazov, celkovo 13, bolo v stredisku Jasná. Záchranári zároveň zasahovali aj vo voľnom teréne Vysokých, Západných Tatier a Malej Fatry, kde v troch prípadoch ošetrili poranenia týkajúce sa dolných končatín. V Západných Tatrách bola o súčinnosť požiadaná aj posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby zo Žiliny.


V nedeľu sa počet úrazov mierne znížil na 41. O jeden úraz naviac oproti sobote zaznamenalo lyžiarske stredisko Jasná a zvýšil sa aj počet lyžiarskych úrazov v stredisku Malá Fatra. Prevažná časť úrazov sa stala na Kubínskej holi. Záchranári zasahovali aj v teréne Vysokých a Západných Tatier, kde ošetrovali úrazy dolných končatín.

 

HZS bola požiadaná o pomoc najmä v popoludňajších hodinách, pričom pravdepodobnou príčinou úrazov bola podľa záchranárov menej kvalitná lyžiarska trať a celková únava. „V teréne naďalej upozorňujeme, že vplyvom chladného počasia sú chodníky namrznuté a je nevyhnutná väčšia obozretnosť a zimná výstroj", informovali horskí záchranári na svojej internetovej stránke.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona