Na lúke došlo k tragédii, zomrel tam sedemročný chlapec

NETKY.SK • 12 Máj 2013, 17:50 • 2 min
Na lúke došlo k tragédii, zomrel tam sedemročný chlapec

ĽUBOTÍN - K nešťastnej udalosti, pri ktorej zomrel iba sedemročný chlapec, došlo dnes v obci Ľubotín v okrese Stará Ľubovňa. Prípadom sa zaoberá polícia, ktorá začala vo veci trestné stíhanie pre prečin usmrtenia.

slovakia

left justify in out

K tragickej udalosti došlo na lúke pri Ľubotíne, kde sa pásol býk, ktorý bol priviazaný lanom. Ako TASR informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Migaľová, zviera patrilo rodičom nebohého chlapca. Jeho matka bola v čase nešťastia v kostole a otec v miestnej rómskej osade. "Rodičia nemali vedomosť o tom, že dieťa išlo k býkovi," doplnila Migaľová.

Polícia zisťuje, či má chlapcovo úmrtie súvislosť so spomínaným zvieraťom. "Nie sú žiadni svedkovia, čo sa konkrétne stalo," podotkla Migaľová s tým, že telo chlapca bude podrobené pitve.

Po nájdení nehybného tela privolali okamžite zdravotných záchranárov, ktorí ho následne asi hodinu a pol oživovali"Záchranári našli dieťa s omotaným lanom okolo krku, bez známok života. Napriek tomu sa pokúsili o nemožné a oživovali ho aj s ďalšou posádkou, ktorá prišla na pomoc. Ich snaha žiaľ nebola úspešná a lekár mohol konštatovať iba smrť," uviedla pre TASR hovorkyňa skupiny Falck Alena Lacyková-Krčová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies