FOTO Na londýnskom sídlisku objavili obrie kanibalské potkany

NETKY.SK • 21 Apríl 2016, 18:00 • 2 min
FOTO Na londýnskom sídlisku objavili obrie kanibalské potkany

LONDÝN – Na londýnskom sídlisku objavili kanibalské potkany veľké ako mačky. Deratizér Dean Burr narazil na hlodavce pri vykonávaní inšpekcie v Tootingu.

slovakia

left justify in out

"Potkany zožerú aj myši a dokonca sa žerú aj navzájom, keď zdochnú," povedal Burr pre Daily Star. "Takže je možné, že tieto potkany narástli do takýchto rozmerov preto, že útočia žerú menšie jedince vlastného druhu. Nájsť šesť takto veľkých potkanov pri jednej inšpekcii je takmer nemožné. Povedal by som, že sú všetky z jednej potkanej rodiny. Tieto jedince mali dĺžku 30 až 60 centimetrov, čo je veľkosť mačky."
 

Desivý objav prichádza len niekoľko týždňov po tom, čo 46-ročný inžinier Tony Smith pri práci v obytnom bloku videl podobne veľkého potkana. Podľa jeho slov mal vyše metra. Jeho rovnako starému kolegovi Jamesovi Greenovi sa podarilo hlodavca chytiť mechanickým vyťahovákom, čo hneď zvečnili spoločnou fotkou.

 

img
 

Smith tvrdí, že hlodavec mohol vážiť až 10 kilogramov a ležal v kroví neďaleko populárneho detského ihriska. Potkan bol už našťastie mŕtvy a mohol prísť od neďalekej železničnej trati v blízkosti Hackney Downs vo východnom Londýne.
 

"Je to najväčší potkan, akého som v živote videl," povedal Tony.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies