Na londýnskom letisku Heathrow začali vyšetrovanie: Našiel sa USB kľúč obsahujúci dôverné informácie

NETKY.SK • 29 Október 2017, 14:57 • 2 min
Na londýnskom letisku Heathrow začali vyšetrovanie: Našiel sa USB kľúč obsahujúci dôverné informácie

LONDÝN - Orgány zodpovedné za bezpečnosť na londýnskom letisku Heathrow začali vyšetrovanie po tom, čo sa na jednej z ulíc britskej metropoly našiel pamäťový kľúč obsahujúci dôverné informácie vrátane presného plánu trasy, ktorou sa na letisko presúva britská kráľovná Alžbeta II.

slovakia

left justify in out

V nedeľu o tom na svojej internetovej stránke informovala spravodajská televízia Sky News.

 

Pamäťový kľúč obsahuje celkovo 76 súborov vrátane máp, videozáznamov či dokumentov, pričom ani jeden z nich nie je zakódovaný alebo chránený heslom, napísal nedeľník Sunday Mirror, podľa ktorého súbory obsahujú napríklad podrobný popis bezpečnostných opatrení prijímaných na ochranu kráľovnej, ako aj členov vlády či zahraničných štátnych návštev.

 

Okrem iného nájdený USB kľúč údajne obsahuje aj presný plán rozmiestnenia bezpečnostných kamier na letisku, ako aj tunelov a únikových šácht vedúcich z komplexu letiska k Heathrow Expressu -systému železničného spojenia medzi letiskom Heathrow a železničnou stanicou Paddington v centre Londýna.

 

Kľúč s citlivými dátami priniesol do redakcie denníka Daily Mirror nezamestnaný muž, ktorý ho údajne našiel na chodníku. Zatiaľ nie je jasné, či ide o pokus o zámerné narušenie bezpečnosti letiska alebo o náhodu vyplývajúcu z nedbanlivosti niektorého z pracovníkov jeho ochrany.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona