Na Liptove predĺžili premávku skibusov, pripravili nový grafikon

NETKY.SK • 13 Marec 2023, 12:00 • 2 min
Na Liptove predĺžili premávku skibusov, pripravili nový grafikon

DEMÄNOVSKÁ DOLINA - Premávku skibusov do Jasnej predĺžili. Nový grafikon platí od pondelka. Podmienky na lyžovanie sú stále veľmi dobré, lyžuje sa na všetkých zjazdovkách zo severnej aj južnej strany Chopka. Informovala o tom manažérka pre komunikáciu Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Región Liptov Katarína Šarafínová.

slovakia

left justify in out

Skibusy jazdia bezplatne pre lyžiarov od 7.15 h do 17.30 h. "Nasadnúť môžu už od zastávky v Demänovej, alebo si môžu svoje autá zaparkovať na záchytnom parkovisku pred Demänovskou dolinou a odtiaľ nasadnúť s lyžami na skibusy, ktoré jazdia v polhodinových intervaloch. Dokonca máme aj dve ranné linky, ktoré vychádzajú už od železničnej stanice v Liptovskom Mikuláši," povedala riaditeľka OOCR Darina Bartková. Len v čase obeda linky jazdia v hodinových intervaloch. Podrobný grafikon nájdu lyžiari na webe regiónu visitliptov.sk alebo stránke strediska Jasná.

 

Grafikon skibusov platný pre 12. týždeň, teda od 20. marca, budú Liptáci nastavovať počas tohto týždňa a v jeho závere ho aj zverejnia. "Na Liptove sa stále lyžuje aj v iných lyžiarskych strediskách – Malinô Brdo pri Ružomberku, Ski Centrum Opalisko v Závažnej Porube, Ski areál Podbreziny v Liptovskom Mikuláši, Dolinky v Žiarskej doline, Žiarce v Pavčinej Lehote či Čertovica," priblížila Šarafínová. Podrobnejšie informácie o prevádzke a výške snehu sú podľa nej dostupné priamo na stránkach lyžiarskych stredísk. Skibus financuje OOCR Región Liptov spolu so strediskom Jasná a obcou Demänovská Dolina aj z dotácie Ministerstva dopravy SR vo výške viac ako 162.000 eur. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies