Na likvidáciu sýrskeho chemického arzenálu dalo Slovensko 100-tisíc eur

NETKY.SK • 8 Január 2014, 09:43 • 2 min
Na likvidáciu sýrskeho chemického arzenálu dalo Slovensko 100-tisíc eur

BRATISLAVA - Slovensko dalo na likvidáciu chemických zbraní zo Sýrie 100-tisíc eur. Minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák podpísal v utorok list, ktorým sa sformalizovala dohoda medzi Slovenskou republikou a Organizáciou pre zákaz chemických zbraní (OPCW) o poskytnutí príspevku na likvidáciu chemických zbraní zo sýrskeho arzenálu. Informoval o tom tlačový odbor rezortu diplomacie.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Slovensko peniaze poslalo do osobitného fondu zriadeného OPCW na likvidáciu sýrskych chemických zbraní mimo územia Sýrie. Prostriedky išli z rozpočtu ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí. Plán likvidácie chemických zbraní v zmysle rezolúcie Bezpečnostnej rady OSN a rozhodnutia výkonnej rady OPCW počíta so zničením chemických zbraní do konca júna. Slovenská republika je zakladajúcim členom OPCW. K jej práci prispieva aj tým, že školí inšpektorov a expertov zmluvných strán Dohovoru o zákaze chemických zbraní v školiacom stredisku v Zemianskych Kostoľanoch. Svoju expertízu ponúka aj v oblasti identifikácie a dekontaminácie chemických látok.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies