Na likvidáciu požiaru sa použilo približne 63.000 litrov vody

NETKY.SK • 12 Júl 2014, 13:30 • 2 min
Na likvidáciu požiaru sa použilo približne 63.000 litrov vody

SEREĎ - Podľa príslušníkov Hasičského a záchranného zboru (HaZZ), príčinou vzniku štvrtkového (10. 7.) požiaru v Seredi, v miestnej časti Horný Čepeň, bola pravdepodobne nedbanlivosť a neopatrnosť.

slovakia

left justify in out

V dôsledku požiaru neutrpeli zranenia žiadne osoby. Povedal to pre TASR krajský hovorca HaZZ v Trnave Tomáš Bílik.
      

Ako uviedol, 10. júla približne o 14.45 h ohlásili požiar slamy na poli pri Seredi v okrese Galanta. Požiarom bola postihnutá plocha viac ako sedem hektárov. „V dôsledku poveternostných podmienok sa požiar veľmi rýchlo šíril a ohrozoval rodinné domy, stavby a poľnohospodárske plodiny. Obyvatelia z bezprostredne ohrozených rodinných domov boli evakuovaní, ostatní sa podieľali na likvidácii požiaru v blízkosti vlastných obydlí,“ priblížil Bílik. Zároveň dodal, že boli nasadení aj príslušníci z hasičských staníc zo Serede, Galanty, Trnavy a Dunajskej Stredy, spolu 16 príslušníkov HaZZ, ktorí použili deväť kusov hasičskej techniky. Zároveň k požiaru privolali dobrovoľných hasičov z obcí Šúrovce, Križovany nad Dudváhom a Zavar, ktorí použili ďalšie dva kusy hasičskej techniky. "Na likvidáciu požiaru sa spotrebovalo približne 63.000 litrov vody," konštatoval Bílik. Dodal, že príčina vzniku požiaru bola predbežne stanovená ako nedbalosť a neopatrnosť.
      

Podľa hovorcu v Seredi vznikol požiar aj na druhý deň, v piatok (11. 7.). Na Bratislavskej ceste horela hala s uskladneným stavebným materiálom. „Požiar zasiahol aj odstavený nákladný automobil. Na mieste udalosti zasahovali hasiči zo Serede a Galanty, ktorí na likvidáciu požiaru nasadili dva prúdy „C“ a jeden vysokotlakový prúd. V čase požiaru sa v objekte nenachádzala žiadna osoba. Príčina vzniku požiaru je v štádiu zisťovania.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona