Na Li pred Cibulkovou: Je rýchla, má údery, ďalšia výzva

NETKY.SK • 23 Január 2014, 10:08 • 2 min
Na Li pred Cibulkovou: Je rýchla, má údery, ďalšia výzva

MELBOURNE - Čínska tenistka Na Li si v sobotu od 9.30 h SEČ zahrá svoje tretie finále na grandslamových Australian Open v Melbourne po sezónach 2011 a 2013, vyzve ju v ňom Dominika Cibulková.

slovakia

left justify in out

"Má značne rýchle nohy a dokáže sa riadne oprieť do loptičky, má údery. Hráme dosť podobne. Bude to náročný zápas, ďalšia výzva. Musím sa snažiť zo všetkých síl a hrať aktívne. Nemôžem vyčkávať na chyby súperky," povedala 31-ročná hrdinka parížskeho Roland Garros 2011 Na Li na tlačovej besede po štvrtkovom semifinálovom triumfe 6:2, 6:4 nad Kanaďankou Eugenie Bouchardovou. 

"Dnes mi to na začiatku išlo. V druhom sete na mňa trochu doľahla nervozita, pretože už som bola blízko k cieľu, jednou nohou vo finále. Keď súperka prerazila môj servis, povedala som si, že to musím brať osvedčeným spôsobom bod za bodom. Ku koncu to však bolo tesné," uznala zverenkyňa bývalého kouča Belgičanky Justine Heninovej Carlosa Rodrígueza a dodala. "Eugenie má o dvanásť rokov menej ako ja, určite sa dočká viacerých príležitostí. Je mladá a podľa mňa z nej určite rastie kvalitná hráčka." 

Na Li sa k 27. januáru posunie zo štvrtého na tretie miesto vo svetovom rebríčku WTA, čím si vyrovná osobný rekord. Vlani si počas finále AO proti Bieloruske Viktorii Azarenkovej najprv podvrtla členok a potom pri ďalšom páde udrela zátylok: "Pokúsim sa tentoraz si aspoň udržať rovnováhu, zostať zdravá a vychutnať si to." 

Na Li v 3. kole odvrátila mečbal Češky Lucie Šafářovej. Na Australian Open v tzv. otvorenej ére zatiaľ tri tenistky získali dovedna 4 tituly po vymazaní bezprostrednej hrozby prehry, bez výnimky išlo o Američanky (Monica Selešová 1991, Jennifer Capriatiová 2002 a Serena Williamsová 2003 a 2005). "Šafářovej pošlem úsmev. Nič viac nemôžem urobiť," odvetila Na Li na otázku, či prípadne Češke nepoukáže časť prémie. "Na tomto turnaji v podstate už hrám na druhý život. V Číne hovoríme, že keď sa prenesiete ponad ťažké časy, prinesie vám to šťastie. Možno to v mojom prípade teraz bola aj akási kompenzácia za ten smoliarsky vlaňajšok v Melbourne." 

Víťazka prípravného podujatia v Šen-čene Na Li reprezentuje najľudnatejšiu krajinu sveta, Cibulková jednu z tých menších. "Nevyberala som si. Narodila som sa v Číne a milujem ju. Po mojom triumfe na Roland Garros všetci videli, koľko za mnou stojí fanúšikov. Navyše, ono je to všetko relatívne. Keď sa ma pýtajú, odkiaľ pochádzam, hovorím Wu-chan. Prichádza reakcia, že malé mesto, len 10 miliónov obyvateľov," rozosmiala sa Na Li. 

Jedinou tridsiatničkou, ktorá v Open Ere získala trofej na tomto turnaji, je od roku 1973 domáca Margaret Courtová. Na Li aj teraz potvrdila, že pred vlaňajším Wimbledonom uvažovala o ukončení svojej kariéry, po nej chce byť ženou v domácnosti: "Je to pravda. Už som však za tým a hrám tu. Život prináša podnety, treba k nim zaujať postoj." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies