VIDEO Na Li kedysi dostala na stupňoch facku, vytiahli Číňania

NETKY.SK • 29 Január 2014, 14:09 • 2 min
VIDEO Na Li kedysi dostala na stupňoch facku, vytiahli Číňania

PEKING - Návrat čínskej už dvojnásobnej grandslamovej tenisovej šampiónky Na Li do vlasti sprevádza čoraz viac kontroverzií. Na webe sa najnovšie objavilo video, ktoré do značnej miery vysvetľuje vlažný postoj finálovej premožiteľky Dominiky Cibulkovej z melbournských Australian Open voči domácim politickým, regionálnym či športovým autoritám.

slovakia

left justify in out

Staronová trojka svetového rebríčka Na Li sa aj v spoločnosti svojho manžela Ťiang Šana na pódiu prizerala historickým záberom zo slávnostného ceremoniálu po mixe na národnom šampionáte 2001. Funkcionár jej najprv zavesil na krk medailu a následne nečakane vylepil facku. Hráčka sa prekvapene chytila za líce, jej výraz zakryla šiltovka. Podľa viacerých fanúšikovských fór išlo o trest za chabý výkon. Ironické je, že zlato vtedy získal po boku Li Tching práve Ťiang Šan, teda manžel Na Li.

Tridsaťjedenročná Číňanka po prílete odmietla kyticu od zástupcov rodnej provincie Chu-pej, poukázala pri tom na svoju alergiu na peľ. Plejáda straníckych a úradníckych kádrov privítala šampiónku aj žiarivo červeným poukazom na 800-tisíc jüanov (97-tisíc eur). Oficiálnu správu aj s fotografiou, na ktorej miestny pohlavár pózuje s nie veľmi nadšene sa tváriacou tenistkou, a s kritickými reakciami čínskych užívateľov internetu, zverejnil web chinasmack.com. Účastníci diskusie si kladú najmä otázku, kto asi zaplatil dar pre tenisovú milionárku, ktorá si počas kariéry zarobila na turnajoch už 15 759 674 amerických dolárov.

"Ľud provincie je hrdý na svoju rodáčku. Na Li svojím tenisovým umením a húževnatosťou demonštrovala bojového ducha dieťaťa Ťing-čchu. Teraz, keď ste doma, oddychujte. Delíme sa s vami o radosť z veľkého úspechu, budeme vás naďalej podporovať a povzbudzovať," citovala stránka sekretára výboru komunistickej strany provincie Li Chung-čunga.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona