Na letisku vo Vietname skonfiškovali 59 sloních klov za viac ako 100 tisíc dolárov

NETKY.SK • 29 September 2014, 12:45 • 2 min
Na letisku vo Vietname skonfiškovali 59 sloních klov za viac ako 100 tisíc dolárov

HANOJ - Colníci vo Vietname zhabali desiatky ilegálne prevážaných sloních klov, ktoré vážili vyše 40 kilogramov. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na dnešné vyhlásenie vietnamských úradov.

slovakia

left justify in out

Päťdesiatdeväť klov v hodnote vyše 114.000 dolárov odhalili v nedeľu na medzinárodnom letisku v Hočiminovom Meste (niekdajšom Saigone) v balíku s tovarom, nahláseným ako oriešky kešu. Balík bol poslaný z Afriky, ale predstavitelia colníkov nekonkretizovali krajinu.
     

Tento rok už úrady nahlásili šesť prípadov pašovanej slonoviny a konfiškáciu vyše 300 kilogramov klov v hodnote viac ako 800.000 dolárov.
     

Podľa medzinárodnej mimovládnej organizácie Svetový fond prírody (WWFN, predtým Svetový fond na ochranu prírody) je väčšina slonoviny prepašovanej do Vietnamu určená do Číny, ale časť sa predá na mieste za 770-1200 dolárov za kilogram.
     

Medzinárodný obchod so slonovinou je zakázaný od roku 1989, výnimkou sú len občasné dražby z nahromadených zásob.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies