Na letisku vo Frankfurte sa v pondelok bude znovu štrajkovať

NETKY.SK • 20 Február 2012, 08:48 • 2 min
Na letisku vo Frankfurte sa v pondelok bude znovu štrajkovať

Na letisku vo Frankfurte sa v pondelok bude znovu štrajkovať - Doprava Pozemný personál na letisku v nemeckom Frankfurte nad Mohanom vstúpi v pondelok ráno (20. 2.

slovakia

left justify in out

img

Pozemný personál na letisku v nemeckom Frankfurte nad Mohanom vstúpi v pondelok ráno (20.2.) do ďalšieho, 24-hodinového štrajku za vyššie platy, oznámil dnes odborový zväz GdF.
      Štrajk sa začne o 05.00 h (SEČ). Prevádzkovateľ letiska Fraport sa podľa odborárov nebol ochotný dohodnúť a "dokonca sa ani nepokúsil o kontakt".
      Hovorca Fraportu však povedal, že sú stále pripravení na rozhovor a na návrat GdF k rokovaciemu stolu. Štrajk približne 200 pracovníkov pozemného personálu predtým trval sedem hodín vo štvrtok (16.2.) a osem hodín v piatok (17.2.) .
      Na treťom najväčšom letisku v Európe zrušili koncom týždňa zhruba 280 letov, ale základná prevádzka letiska pokračovala. Štrajky kritizujú ďalšie odborové združenia na letisku, kde pracuje približne 20.000 ľudí.

Zdroj: TASR/DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies