Na letisku vo Frankfurte n/Mohanom sa ďalší štrajk začne už v nedeľu o 21. h

NETKY.SK • 27 Február 2012, 07:59 • 2 min
Na letisku vo Frankfurte n/Mohanom sa ďalší štrajk začne už v nedeľu o 21. h

Na letisku vo Frankfurte n/Mohanom sa ďalší štrajk začne už v nedeľu o 21. h

slovakia

left justify in out

img

Už dnes o 21.00 h sa na letisku vo Frankfurte nad Mohanom začne ďalší štrajk zamestnancov tamojšieho pozemného personálu. S 24-hodinovým predstihom o tom v sobotu večer informovali predáci odborovej organizácie GdF.
      Cestujúci tak musia rátať s omeškaním i výpadkami niektorých letov na najväčšom letisku spolkovej republiky.
      Protestná akcia, ktorá je dôsledkom neúspechu tarifných rokovaní medzi odborármi a predstaviteľmi prevádzkovateľa letiska, spoločnosti Fraport, potrvá do štvrtka 1. marca do 5.00 hod.
      Obnovené rokovania o zvýšení miezd sa totiž v piatok (24.2.) večer skončili podľa vyjadrenia oboch strán bez výsledkov.
      Napriek tomu prevádzkovateľ na opätovnú výzvu odborárov k štrajku reagoval vyhlásením, že je to totálne prehnaný a nepochopiteľný krok. Odbory by mali vraj zvážiť svoje požiadavky.
      Takmer 200 členov pozemného personálu na najväčšom nemeckom letisku vstúpilo do štrajku za vyššie platy už v pondelok 20. februára. Ich akcia mala pôvodne trvať 24 hodín, odbory ju však na poslednú chvíľu nečakane predĺžili na 48 hodín a neskôr oznámili, že potrvá až do piatka 24. februára do 23.00 h.
      Podobne ako počas tejto protestnej akcie dúfa prevádzkovateľ v zachovanie asi 80 percent prevádzky letiska vo Frankfurte nad Mohanom aj počas nadchádzajúceho štrajku.

Zdroj: TASR/DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies