Na letisku v Ženeve sprísnili bezpečnostné opatrenia

NETKY.SK • 27 Júl 2016, 11:52 • 2 min
Na letisku v Ženeve sprísnili bezpečnostné opatrenia

ŽENEVA - Na medzinárodnom letisku v Ženeve sprísnili dnes bezpečnostné opatrenia. Od skorého rána prebiehajú okrem iného systematické kontroly pasažierov, informoval portál 20min.ch.

slovakia

left justify in out

Podľa miestnej polície sú dôvodom tohto kroku informácie, ktoré prišli z Francúzska.


"V momentálnej situácii berieme všetky informácie vážne," citovala stránka 20min.ch hovorcu ženevskej polície Silvaina Guillauma-Gentila. Situácia si však podľa neho nevyžaduje úplné uzavretie letiska.

 

Noviny Tribune de Genéve v noci nadnes napísali, že polícia dostala avízo o "závažnej hrozbe", ktoré preveruje vzhľadom na nedávne útoky v Nemecku a vo Francúzsku.


Švajčiarsky bezpečnostný zdroj agentúre Reuters povedal, že hrozba sa týka možného bombového útoku.


Svedkovia informovali, že otvorené sú len dva vchody do vstupnej haly a pohybujú sa v nej ozbrojení policajti. Kontrolované sú aj vozidlá pred letiskom.


Hovorca letiska Bertrand Stämpfli vyzval cestujúcich, aby z prišli na letisko skôr, keďže kontroly zaberú viac času.
Sprísnené opatrenia na ženevskom letisku cestujúcich podľa pracovníčky aerolínii Britisch Airways znepokojili. "Pýtajú sa, čo sa deje, prečo je tu toľko policajtov," povedala pre 20min.ch.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona