Na letisku v Sydney prekazili zámer dvoch chlapcov ísť bojovať k Islamskému štátu

NETKY.SK • 8 Marec 2015, 10:42 • 2 min
Na letisku v Sydney prekazili zámer dvoch chlapcov ísť bojovať k Islamskému štátu

CANBERRA - Dvoch neplnoletých bratov-Austrálčanov vo veku 16 a 17 rokov zastavili na letisku v Sydney s podozrením, že majú namierené na Blízky východ, kde by chceli bojovať po boku extrémistickej organizácie Islamský štát (IS).

slovakia

left justify in out

Podľa agentúry AP o tom dnes novinárov informoval austrálsky minister pre prisťahovalectvo a ochranu štátnych hraníc Peter Dutton.

 

Minister spresnil, že obaja mladí bratia vzbudili podozrenie colných úradníkov v piatok, keď sa pokúšali odcestovať zo Sydney.

 

Dutton nešpecifikoval, kam presne chcela dvojica odletieť, povedal iba, že do blízkovýchdnej "konfliktnej zóny".

 

Odmietol tiež povedať, čo konkrétne sa našlo u chlapcov v batožine také, čo vzbudilo pozornosť colníkov až natoľko, že podali hlásenie novozriadenej letiskovej protiteroristickej jednotke.

Povedal však, že rodičia chlapcov, keď sa dozvedeli, že ich synovia sa pokúsili odísť z Austrálie, boli "takí šokovaní, ako by bol každý z nás".

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies