Na letisku v Ríme budú na koronavírus testovať všetkých cudzincov

NETKY.SK • 9 September 2020, 11:29 • 2 min
Na letisku v Ríme budú na koronavírus testovať všetkých cudzincov

V Ríme sa chystajú prijať nové opatrenia, ktoré sa dotknú zahraničných turistov. Na tamojších letiskách budú všetci pri odlete z mesta otestovaní na koronavírus, a tí s pozitívnymi výsledkami budú nútení zotrvať v karanténe.

slovakia

left justify in out

Opatrenie sa dotknú najprv vnútroštátnej linky medzi Rímom a Milánom, píše server Independent.

 

Letisko v Ríme zatiaľ testovalo pasažierov z viac rizikových krajín, ako sú Španielsko, Grécko či Chorvátsko.

 

Ukázalo sa totiž, že práve ľudia, ktorí sa z týchto štátov vracali, do Talianska 'zavliekli' nové prípady. Teraz majú test pri odlete z Ríma podstúpiť všetci, a to nezávisle na národnosti.

 

"Pôjdu do karantény, pokiaľ nebude ich test negatívny," povedal o pozitívnych záchytoch hovorca hygienickej stanice regiónu Lazio, kde sa nachádza aj Rím.

 

img

 

"Pred odletom sa ľudia zastavia v našom drive-in testovacom centre, výsledok bude do tridsiatich minút. Takže namiesto toho, aby dorazili na letisko len hodinu vopred, dorazia o dve hodiny skôr," doplnil hovorca.

 

Myšlienkou je, že každý cestujúci prejde s platnou letenkou a zároveň negatívnym výsledkom. Komu by test vyšiel pozitívne, nebude môcť do lietadla nastúpiť. Prípadné ubytovanie po dobu karantény poskytne mesto.

 

Povinné testovanie začne už tento mesiac, ale dotkne sa zatiaľ len linky z Ríma do Milána. Neskôr by však malo zahŕňať aj ďalšie trasy.

 

Ochranné pomôcky môžete objednávať na: shop.netky.sk. Na sklade sú jednorázové ochranné rúška, textilné ochranné rúška a dezinfekčné gély.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies