Na letisku v Prahe zadržali Gruzínca, ktorý mal v Česku vraždiť

NETKY.SK • 31 Júl 2014, 17:05 • 2 min
Na letisku v Prahe zadržali Gruzínca, ktorý mal v Česku vraždiť

PRAHA - Príslušníci zásahovej jednotky českej cudzineckej polície zadržali v pondelok na letisku v Prahe nebezpečného Gruzínca, ktorý v ČR plánoval hrdelný zločin.

slovakia

left justify in out

Muž pricestoval z Kyjeva s pravým cestovným pasom Ruskej federácie, ktorý však bol vystavený na identitu 34-ročného Rusa, a mal pokračovať ďalej do Lisabonu. Ochrancovia poriadku identifikovali Gruzínca aj vďaka tetovaniu, ktoré má na kolenách, a jazvám. Za mrežami teraz čaká na vydanie do vlasti, informoval dnes internetový server Novinky.cz.
     

Tridsaťšesťročný muž, na ktorého vydali medzinárodný zatykač v Tbilisi, má za sebou osem rokov v tamojšom väzení, z ktorého ho prepustili v roku 2009. Odsedel si aj trest za únos v Rusku. Vo väčšine členských krajín Európskej únie je vnímaný ako mimoriadne nebezpečná osoba.
     

Český protimafiánsky útvar sa domnieva, že na území ČR chcel spáchať "osobitne závažný zločin, že bol pripravený fyzicky zlikvidovať zatiaľ neznáme osoby". Pri prehliadke jeho batožiny sa našlo okrem iného zariadenie umožňujúce sledovať osoby a motorové vozidlá skrytým spôsobom, prezradila dnes hovorkyňa českej cudzineckej polície Kateřina Rendlová.
     

Lekárske vyšetrenie zadržaného ukázalo, že je infikovaný žltačkou typu C a je závislý na drogách. Sám uviedol, že užíva metadón, ktorý sa našiel aj v jeho batožine. Neskôr sa u neho prejavili príznaky abstinencie.
     

Muž je v Gruzínsku dôvodne podozrivý zo závažnej trestnej činnosti, za ktorú mu hrozí trest väzenia na desať rokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies