Na letisku v Newarku núdzovo pristálo lietadlo s 34 osobami na palube

NETKY.SK • 19 Máj 2013, 08:02 • 2 min
Na letisku v Newarku núdzovo pristálo lietadlo s 34 osobami na palube

NEWARK - Lietadlo spoločnosti US Airways Express s 34 osobami na palube muselo dnes núdzovo pristáť na Medzinárodnom letisku slobody v Newarku v americkom štáte New Jersey. Podľa predstaviteľov letiska boli príčinou pristátia "na bruchu" problémy s podvozkom lietadla. Pri incidente nedošlo k žiadnym zraneniam.

slovakia

left justify in out

Hovorca spoločnosti US Airways Express Davien Anderson pre agentúru AP potvrdil, že lietadlo s turbovrtuľovým motorom, ktoré v piatok tesne pred 23.00 h miestneho času (5.00 h SELČ) vzlietlo z Filadelfie, s nevysunutým podvozkom bezpečne pristálo dnes okolo 1.00 h miestneho času (7.00 h SELČ) v Newarku.

Ako ďalej oznámil Anderson, na palube sa nachádzalo 31 pasažierov a traja členovia posádky. Lietadlo pred pristávacím manévrom chvíľu krúžilo nad letiskom, pričom sa piloti snažili vyriešiť problém s nefungujúcim vysúvacím podvozkom. Po niekoľkých neúspešných pokusoch sa rozhodli pre núdzové pristátie.

Po jeho hladkom prevedení pasažierov z paluby lietadla evakuovali a autobusom dopravili do terminálu letiska. Hovorca dodal, že spoločnosť US Airways Express spolupracuje s Národným úradom pre bezpečnosť dopravy (NTSB), ktorý udalosť vyšetruje.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona