Na letisku v Los Angeles zadržali zásielku obrích afrických slimákov

NETKY.SK • 15 Júl 2014, 06:50 • 2 min
Na letisku v Los Angeles zadržali zásielku obrích afrických slimákov

LOS ANGELES - Zásielku 67 veľkých afrických slimákov zaistili pracovníci americkej colnej a pohraničnej kontroly na medzinárodnom letisku v Los Angeles. Oznámila to dnes agentúra AP s odvolaním sa na americké úrady.

slovakia

left justify in out

Šestnásťkilogramová zásielka, adresovaná súkromnej osobe z kalifornského mesta San Dimas, dorazila z Nigérie. Slimáky, ktoré sú v oblasti západnej Afriky obľúbenou pochúťkou, zadržali na letisku 1. júla a na druhý deň zaslali vzorku na analýzu federálnym expertom do metropoly Washington. 

 

Odborníci dospeli k záveru, že ide o druh mäkkýša, ktorý je v USA zakázaný, pretože predstavuje potenciálne riziko pre poľnohospodárstvo, verejné zdravie i ekonomiku. Môže napríklad prenášať parazity nebezpečné pre ľudí alebo spôsobiť vážne škody na poľnohospodárskych plodinách. 

 

Veľké africké ulitníky môžu dosiahnuť dĺžku až 20 centimetrov a dožiť sa desať rokov. Americké ministerstvo poľnohospodárstva po preskúmaní prípadu vydalo pokyn na ich likvidáciu spálením. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona