Na letisku v hlavnom meste Brazílie pristálo lietadlo bez vysunutého podvozku

NETKY.SK • 29 Marec 2014, 06:53 • 2 min
Na letisku v hlavnom meste Brazílie pristálo lietadlo bez vysunutého podvozku

BRAZÍLIA - Lietadlo spoločnosti Avianca Airlines bolo nútene v piatok núdzovo pristáť na letisku v brazílskom hlavnom meste Brazília po tom, čo sa stroju pred plánovaným pristávacím manévrom nevysunul predný podvozok. S odvolaním sa na miestne úrady o tom informovala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Žiadny zo 49 pasažierov a piatich členov posádky neutrpel pri núdzovom pristáti zranenia. Lietadlo typu Fokker 100 pristálo najprv na zadných kolesách, následne sa nos lietadla zviezol po pristávacej dráhe. Požiarnici na letisku následne preventívne postriekali lietadlo protipožiarnou penou.
      

Podľa brazílskeho letectva pilot ešte pred pristátím upovedomil riadiacu vežu o tom, že bude nútený núdzovo pristáť. Medzitým krúžil nad letiskom, aby sa zbavil prebytočného paliva a znížil tým váhu stroja.
      

"Lietadlo malo problém s hydraulikou a predný podvozok sa nevysunul, takže pilot musel pristáť na trupe lietadla," uviedli brazílske vzdušné sily.
      

Núdzový manéver spôsobil uzavretie jednej z dvoch pristávacích dráh na letisku, čo viedlo k meškaniam pri príletoch na štvrté najväčšie letisko v krajine.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies