Na letisku v Colorade nainštalovali schránky pre marihuanu

NETKY.SK • 16 Január 2014, 06:24 • 2 min
Na letisku v Colorade nainštalovali schránky pre marihuanu

LOS ANGELES - Predstavitelia letiska v meste Colorado Springs v americkom štáte Colorado pomáhajú užívateľom marihuany zostať na správnej strane zákona. Inštalovali na letisku schránky, do ktorých môžu pasažieri pred odletom marihuanu vhodiť a vyhnúť sa tak problémom, informovala dnes agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Kovové schránky, pevne ukotvené k podlahe, sú určené pre tých cestujúcich, ktorí marihuanu prinesú na letisko napríklad nevedomky.

Kým prechovávanie malého množstva marihuany nie je v Colorade nezákonné, pasažierom, ktorým ju nájdu na letisku, hrozí zadržanie a pokuta do výšky 2500 dolárov. Tí, ktorí marihuanu vhodia do schránky, sa ale problémom vyhnú.

DPA poznamenala, že Denver, hlavné mesto Colorada, neplánuje inštalovať podobné schránky. Zákon o liberalizácii marihuany začal v tomto americkom štáte platiť 1. januára 2014. Dovoľuje ľuďom nad 21 rokov kupovať si marihuanu na rekreačné účely. Cudzinci si môžu kúpiť najviac sedem gramov marihuany, nemôžu však s ňou štát opustiť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies