Na letisku v Budapešti bola poškodená dráha: Prerušili prevádzku

NETKY.SK • 8 Jún 2018, 10:01 • 2 min
Na letisku v Budapešti bola poškodená dráha: Prerušili prevádzku

BUDAPEŠŤ - Poškodenie pristávacej dráhy č. 2 na budapeštianskom Medzinárodnom letisku Ferenca Liszta spôsobilo nočné prerušenie prevádzky.

slovakia

left justify in out

Podľa agentúry MTI však v piatok ráno už najväčšie maďarské letisko opäť fungovalo, aj keď viaceré lety museli zrušiť.

 

Vo štvrtok o 23.30 h bola porušená pristávacia dráha č. 2, pričom dráha č. 1 je v súčasnosti uzatvorená pre rekonštrukčné práce. Letisko nespresnilo okolnosti, za ktorých k poškodeniu došlo, ale ani druh spôsobenej škody.

 

V noci na piatok museli presmerovať 14 letov smerujúcich do Budapešti, medzi nimi aj lety leteckej spoločnosti Wizz Air z Londýna, Madridu, Larnaky, Tel Avivu, Malagy a Barcelony, ale aj let Ryanairu z Bristolu. Tieto pristáli vo Viedni, v Bratislave a v Debrecíne.

 

Pre prísne pravidlá dodržiavania pracovného času posádok lietadiel sa uvedené lietadlá nemohli vrátiť do Budapešti, preto niektoré ranné spoje spoločností Wizz Air a Brussels Airlines museli zrušiť.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies