Na letisku v Bangkoku zriadili špeciálny súd pre množstvo drobných krádeží

NETKY.SK • 23 September 2013, 12:44 • 2 min
Na letisku v Bangkoku zriadili špeciálny súd pre množstvo drobných krádeží

BANGKOK - Na hlavnom letisku v Thajsku, medzinárodnom letisku Suvarnabhumi v Bangkoku, otvorili dnes špeciálnu súdnu miestnosť, kde môžu turisti nahlasovať rôzne sťažnosti, napríklad na pomerne časté krádeže, obťažovanie či podvody zo strany tamojších poskytovateľov služieb.

slovakia

left justify in out

Zriadenie mimoriadneho pracoviska súdu súvisí so snahou thajských úradov rýchle a efektívne vyriešiť trestné záležitosti týkajúce sa zahraničných návštevníkov, ktoré doteraz zostávali pre procesnú zložitosť často neriešené. "Ide o to, aby sme poskytli turistom súčinnosť pri malých prípadoch, ktoré sa im stanú počas krátkeho pobytu v našom kráľovstve," uviedol hovorca ministerstva spravodlivosti Sittisak Wannanchakij.

Podania si prostredníctvom videomostu okamžite vypočuje súd provincie Samut Prakan, kam spadá letisko Suvarnabhumi. Šéf správy thajských letísk Pongsak Semsan pre miestne médiá podľa agentúry DPA uviedol, že od januára do augusta tohto roku bolo nahlásených 1980 rôznych zločinov na hlavnom thajskom letisku, pričom zväčša išlo o drobné krádeže.

Medzinárodné letisko Suvarnabhumi vybaví každý deň okolo 150.000 cestujúcich, z ktorých sa mnohí sťažujú na podvody taxikárov či predajcov v obchodoch v bezcolnej zóne.

Prvý špeciálny súd pre záležitosti zahraničných návštevníkov zriadili od 5. septembra v letovisku Pattajá. Ďalší by mal vzniknúť v turistami vyhľadávanom meste Phuket.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies