Na letisku v Bangkoku zadržali v štyroch batožinách 431 plazov

NETKY.SK • 3 Jún 2011, 08:26 • 2 min
Na letisku v Bangkoku zadržali v štyroch batožinách 431 plazov

Na letisku v Bangkoku zadržali v štyroch batožinách 431 plazov

slovakia

left justify in out

img

Thajskí colníci zhabali na letisku v Bangkoku 431 korytnačiek a ďalších vzácnych plazov, ktoré sa v štyroch batožinách pokúšal prepašovať jeden cestujúci do Thajska.
      Medzi zvieratami bolo okrem veľkého množstva suchozemských korytnačiek i niekoľko gaviálov indických, čo je ohrozený druh krokodíla, ktorý žije v Indii a považujú ho tam za posvätné zviera.
      Šéf colníkov na letisku v Bangkoku uviedol, že mnohé zo zadržaných zvierat sú chránené a medzinárodný obchod s nimi je zakázaný. Objavili ich v batožine, ktorú si v stredu neprevzal Ind prichádzajúci do Thajska z Bangladéša.
      Ako podotkol colník, zvieratá odovzdajú úradom, zaoberajúcim sa ochranou divo žijúcich zvierat.
      Thajsko je kľúčovou krajinou pre medzinárodný obchod so vzácnymi zvieratami. Minulý mesiac prekazili pokus o prepašovanie dvoch leopardov, dvoch čiernych panterov, ako i medveďa ušatého. Vo všetkých prípadoch išlo o mláďatá, uviedla agentúra AP.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies