Na letisku Schiphol obnovili dodávky elektriny

NETKY.SK • 27 Marec 2015, 12:40 • 2 min
Na letisku Schiphol obnovili dodávky elektriny

AMSTERDAM - Na amsterdamskom letisku Schiphol sa po približne 90 minútach podarilo obnoviť dodávky elektrickej energie po tom, ako holandskú metropolu a jej okolie postihol dnes ráno rozsiahly blackout. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Prílety sú aj naďalej odklonené na okolité letiská a pri odletoch zo Schipholu, ktoré je štvrtým najväčším letiskom v Európe, treba rátať s meškaním.

 

 

 

 

Holandskú metropolu Amsterdam a jej okolí postihol dnes o 09.15 h rozsiahly výpadok v dodávkach elektrickej energie. Spoločnosť TenneT oznámila, že príčinou bolo prepätie v ňou prevádzkovanej sieti, ktoré vzniklo v dôsledku poruchy na trafostanici nachádzajúcej sa na amsterdamskom predmestí Diemen.

 

Spoločnosť TenneT pre americkú televíziu NBC News uviedla, že rozsiahle časti severného Holandska, kde žije 2,7 milióna ľudí, sú stále bez prúdu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies