Na letisku odštartoval 11. ročník Medzinárodných leteckých dní SIAF

NETKY.SK • 27 August 2022, 17:00 • 2 min
Na letisku odštartoval 11. ročník Medzinárodných leteckých dní SIAF

BRATISLAVA – Podujatie odštartovali prelety viacerých strojov našich vzdušných síl a letky ministerstva vnútra.

slovakia

left justify in out

Na letisku Kuchyňa v Malackách otvorili v sobotu 11. ročník Medzinárodných leteckých dní SIAF. V úvode sa účastníkom prihovoril minister obrany Jaroslav Naď (OĽaNO) i predseda Národnej rady (NR) SR Boris Kollár (Sme rodina).

 

img

 

„Verím, že si to spoločne užijeme, že nám aj počasie bude priať a že tieto dva dni budú veľkou oslavou letectva a záujmu o túto oblasť,“ uviedol minister obrany a ocenil vysokú účasť ľudí, ktorí ani napriek pandémii nestratili záujem o toto podujatie. Poďakoval sa Slovenskej leteckej agentúre a riaditeľovi SIAF-u Hubertovi Štoksovi za organizáciu podujatia a tiež ľuďom z rezortu obrany a zo vzdušných síl. Rovnako vyzdvihol plánovanú rozlúčku so stíhačkami Mig-29.

 

img

 

„Medzinárodné letecké dni SIAF sa už stali tradíciou. O veľkosti podujatia svedčí aj to, že každoročne sem prichádza najnovšia technika a elitní letci z rôznych krajín, aby na oblohe predviedli svoje impozantné schopnosti,“ skonštatoval šéf parlamentu Kollár. Pripomenul, že lietanie nebolo vždy samozrejmosťou a poukázal na vývoj letectva. Ocenil prácu pilotov a poďakoval sa im nielen za uľahčenie cestovania, ale aj za ochranu nášho vzdušného priestoru.

 

img

 

Rovnako ako minister obrany, aj Kollár vyzdvihol plánovanú rozlúčku so stíhačkami Mig-29, ktoré na SIAF-e preletia posledný raz. Účastníkom podujatia zaželal, aby si naplno užili mimoriadnu leteckú udalosť a odniesli si množstvo zážitkov.

 

img

 

Na otváracom ceremoniáli SIAF sa zúčastnili okrem predsedu NR SR a ministra obrany aj vicepremiérka Veronika Remišová (Za ľudí), členovia diplomatických zborov, zahraniční hostia, poslanci NR SR, štátni tajomníci rezortov diplomacie, obrany, vnútra a dopravy, príslušníci Ozbrojených síl (OS) SR na čele s náčelníkom generálneho štábu OS SR Danielom Zmekom, veliteľ vzdušných síl SR Róbert Tóth a predstavitelia samospráv.

 

 

Možno vás zaujme: SaS navrhla obmedziť paragraf 363 a ďalšie zmeny



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies