Na leteckých dňoch SIAF sa bude prezentovať aj finančná správa

NETKY.SK • 23 August 2014, 13:42 • 2 min
Na leteckých dňoch SIAF sa bude prezentovať aj finančná správa

BANSKÁ BYSTRICA - Na Medzinárodných leteckých dňoch Slovak International Air Fest (SIAF) 2014, ktoré budú 30. a 31. augusta na letisku v Sliači, sa budú prezentovať aj colníci z finančnej správy Slovenskej republiky.

slovakia

left justify in out

Pre návštevníkov pripravili množstvo ukážok, zaistený tovar či falzifikáty výrobkov.

 

Ako informovala hovorkyňa finančnej správy Patrícia Macíková, medzi atrakciami bude aj podomácky vyrobené zariadenie na výrobu liehu – nelegálna pálenica či mobilný RTG kontrolný inšpekčný systém. Svoje umenie aj tento rok predvedie Čestná jednotka, čo je útvar finančnej správy, ktorý dodáva reprezentačným akciám slávnostný vojenský charakter. „Návštevníkom tiež ukážeme zaujímavosti z práce colníkov a z daňovej histórie. Lákadlom najmä pre deti bude aj možnosť vžiť sa do role colníka a vyskúšať si prácu na pobočke Colného úradu Pošta. Tým starším colníci vysvetlia, čo je dovolené a čo zakázané dovážať na územie Európskej únie v rámci poštovej prepravy,“ uviedla Macíková. 

 

Záujemcovia si budú môcť prezrieť aj zaistené rastliny, živočíchy a výrobky z nich, ktoré colníci zachytili v rámci celosvetového dohovoru o medzinárodnom obchode s ohrozenými druhmi voľne žijúcich živočíchov a rastlín CITES (Convention on International Trade in Endangered Species of Wild Fauna and Flora). Budú sa tiež môcť oboznámiť s históriou finančnej stráže v československom pohraničí pred druhou svetovou vojnou. „Divákom priblížime výstroj a výzbroj colníkov a tiež hodnosti príslušníkov finančnej stráže. K dispozícií budú aj pečiatky, plomby či uniformy, v ktorých sa môžu odfotiť,“ dodala Macíková.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona