Na leteckých dňoch bude aj americká stíhačka F-15

NETKY.SK • 25 August 2015, 14:25 • 2 min
Na leteckých dňoch bude aj americká stíhačka F-15

SLIAČ - Prípravy najprestížnejšej leteckej udalosti na Slovensku, Medzinárodných leteckých dní SIAF 2015, vrcholia.

slovakia

left justify in out

Podujatie sa uskutoční už o niekoľko dni, 29. a 30. augusta, na leteckej základni na Sliači. K potvrdeným účastníkom pribudli najnovšie aj stíhačky Amerických vzdušných síl F-15 C, v súčasnosti pôsobiace na základni Campia Turzii v Rumunsku.

 

Tieto lietadlá budú k dispozícii na statických ukážkach. Stroj F-15 C Eagle je jednomiestne stíhacie lietadlo určené k prevádzke z pozemných základní. Prvý prototyp vzlietol 27. júla 1972. Lietadlo bolo prednostne určené k vybojovaniu vzdušnej nadvlády a k stíhacej ochrane bombardérov.

 

Medzi ďalšími desiatkami potvrdených lietadiel na SIAF 2015 sú napríklad historické stroje P-51 Mustang, ale aj nové stíhačky JAS 39 Gripen. Návštevníci budú môcť vidieť v historickej premiére na statickej ukážke aj viacúčelový bojový vrtuľník Tiger HAD, ktorý priletí na leteckú základňu Sliač z Nemecka, či dve britské lietadlá BAE Hawk 200.

 

Každý, kto navštívi Medzinárodné letecké dni SIAF 2015, sa môže tešiť na pestrú programovú ponuku. Organizátorom sa podarilo pritiahnuť na toto najprestížnejšie letecké podujatie rekordný počet akrobatických skupín.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies