Na leteckom dni Dubová predvedú akrobaciu i vzdušné súboje

NETKY.SK • 24 Máj 2016, 13:47 • 2 min
Na leteckom dni Dubová predvedú akrobaciu i vzdušné súboje

DUBOVÁ - Tradičná akcia Letecký deň Dubová privíta návštevníkov na malom letisku neďaleko Modry v sobotu 28. mája. V bohatom programe sa predstaví elitný maďarský letecký šampión Zoltán Veres, ultraľahké slovenské lietadlo Shark či vzdušné sily SR.

slovakia

left justify in out

Miestne letisko na zelenej lúke pri obci Dubová ožije cez víkend piknikmi v tráve, veselou hudbou v podaní skupiny Funny Fellows či trhovníkmi. Hlavnú úlohu však v sobotu zohrajú lietadlá, vrtuľníky a neopakovateľné vzdušné manévre. Na leteckom dni sa predstavia špeciálne jednotky a výsadkári Ministerstva vnútra Slovenskej republiky pri ukážkach rôznych zásahov, ale i originálny Retro Sky Team pri simulácii vzdušných bojov.


Návštevníci si v Dubovej budú môcť vychutnať i predstavenie maďarského majstra sveta v leteckej akrobacii a niekoľkonásobného držiteľa ocenenia z Guinessovej knihy rekordov Zoltána Veresa, ktorý si pripravil akrobatickú leteckú šou na prúdovom lietadle Delfín L29.


Letisko Dubová sa v sobotu zaplní rôznymi unikátnymi leteckými strojmi. Organizátori podujatia pripravili prehliadku ultraľahkých lietadiel a vrtuľníkov, retro lietadlá z druhej svetovej vojny, ukážku modelov lietadiel, motorové rogalá i originálne slovenské lietadlo Shark. Lietadlo, ktoré zostrojil konštruktér Vladimír Pekár, drží vo svojej kategórii štyri svetové rýchlostné rekordy, v cestovnom režime lieta rýchlosťou 250 kilometrov za hodinu a spotreba lietadla je pritom na úrovni osobného auta – sedem až osem litrov na sto kilometrov bežného benzínu 95.


Letecké atrakcie má Dubová pre svojich návštevníkov pripravené v sobotu 28. mája počas celého dňa, hlavný program sa však začína od 12:00. Okrem vystavených lietadiel či prehliadok si návštevníci môžu vyskúšať i zážitkové lety nad vrchmi Karpát v športových lietadlách i v športovom vrtuľníku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies